2019年下半年全国英语等级考试三级模拟题阅读B
PETS公共英语
考试时间报名时间报名条件准考证打印成绩查询考试通知
您的位置:学易首页 > PETS公共英语 > 模拟试题 > 2019年下半年全国英语等级考试三级模拟题阅读B
快揵导航:报考指南报名入口合格标准证书领取
2019年下半年全国英语等级考试三级模拟题阅读B
来源:学易网校 2019/9/4 14:06:00 【字体:放大正常缩小】【打印页面

全国英语等级考试公共英语PETS模拟试题模拟练习题

  [公共英语考试]全国英语等级考试由笔试试卷和口试试卷组成。笔试试卷和口试试卷都使用英文指导语。学易网为帮助考生顺利通过考试,特别整理了公共英语考试三级写作备考资料供考生参考,更多备考资料可关注网校[公共英语]频道或点击网站右下角在线客服咨询!祝各位考生顺利通过考试!所有备考资料内容均来源于网络,仅供考生参考学习!

  阅读理解:
  Steveland Morris is a household name in America.Ask Steveland Morris and he'11 tell you thatblindness is not necessarily disabling.Steveland was born prematurely(过早地,不到期地)and total-ly without sight in 1950s.He became Stevie Wonder composer,singer,and pianist.The winner often Grammy awards,Stevie is widely acclaimed(喝彩)for his outstanding contributions to the musicworld.
  As a child,Stevie learned not to think about the things he could not do,but to concentrate onthe things that he could do.His parents encouraged him to join in his sighted brothers as many activi-ties as possible.They also helped him to sharpen his sense of heating,the sense upon which the usu-ally disabled are so dependent.
  Because sound was so important to him.Stevie began at an early age to experiment with differ-ent kinds of sound.He would bang things together and then imitate the sound with his voice.Oftenrelying on sound for entertainment,he sang,beat on toy drums,played a toy harmonica(口琴),andlistened to the radio.
  Stevie soon graduated from toy instruments to real instruments.He first learned to play thedrums.He then mastered the harmonica and the piano.He became a member of the junior churchchoir(唱诗班)and a lead singer.In the evenings and on weekends,Stevie would play different in-struments and sing popular rhythm and blues tunes on the front porches(走廊)of neighbors'homes.One of Stevie’s sessions was overheard by Ronnie White,a member of a popular singing groupcalled The Miracles.Ronnie immediately recognized Stevie’s talent and took him to audition(试听)for Berry Gordy,the president of Hitsville USA,a large recording company now known as Motown.Stevie recorded his first smash hit"Fingertips"in 1962 at age twelve,and the rest of Stevie’s story ismusic history.
  1、This passage could be entitled________
  A.The Music World
  B.Stevie Wonder
  C.Great Musicians
  D.Blind People
  参考答案:B
  参考解析:本文主要讲述了史蒂维的音乐天赋,其他三个选项过于笼统。
  2、Which of the following is NOT true about Stevie's childhood?
  A.Stevie often told people that a blind person was not necessarily disabled.
  B.He learnt to concentrate on things that he could do.
  C.He played as often as possible with his brother,who had normal sight.
  D.He tried very hard to train his sense of heating.
  参考答案:A
  参考解析:开头有“Ask Steveland Morris and he'lltell you that blindness is not necessarily disab-ling.”但该句只可以证明史蒂维的坚强性格,并不能说明那是童年时发生的事情,其他三个选项都能在第二段找到。
  3、By saying"Stevie soon graduated from toy instruments to real instruments",the author means that________
  A.Stevie finished tiis study at a toy instruments school
  B.Stevie began to study in a real instruments school
  C.Stevie gave up all his toy instruments and began to buy many real instruments
  D.Stevie started to play real instruments
  参考答案:D
  参考解析:该句的意思是“史蒂维很快就不再玩玩具乐器,而转向真正的乐器。”
  4、The author mentions all the following facts EXCEPT that________
  A.Stevie’s neighbors could often enjoy his playing and singing
  B.it was Ronnie White that recognized Stevie’s talent and led him to a successful career
  C.Berry Cordy helped him to set up his own recording company
  D.Stevie’s parents played a very important part in training his sense of hearing
  参考答案:C
  参考解析:倍瑞·格迪是一家唱片公司的总裁,文中并未提及他帮助史蒂维建立了唱片公司,因此C项与文章内容相悖。
  5、The"Fingertips"________
  A.recorded Stevie’s musical performance that won him instant fame
  B.was a record that turned out to be a great success
  C.carried the message that the blind could work miracles with their fingertips
  D.all of the above
  参考答案:D
  参考解析:《指尖》是一首热卖单曲,它使史蒂维从此走向了辉煌的音乐里程,该曲名同时也暗示了史蒂维虽然失明但仍然可以用指尖弹奏出美妙乐曲。
  参考译文
  史蒂维兰特·莫里斯在美国是个家喻户晓的名字。倘若你问史蒂维兰特·莫里斯,他会告诉你,失明并不一定是残疾。史蒂维兰特出生在20世纪50年代,是早产儿,在出生时就彻底失明了。他后来改名叫做史蒂维·旺德——作曲家、歌手、钢琴家,获得过10项格莱美奖,赁借对音乐界所作出的突出贡献而广受赞誉。
  当史蒂维还是小孩子的时候,就学会了不要为力所不能及的事情困扰,而应该集中精力做自己能做的事情。父母鼓励他尽量同视力正常的哥哥们一块参加活动。他们帮助他训练听力,一般残障人士对听觉非常依赖。
  因为声音对史蒂维来说很重要,所以他小小年纪就开始用各种声音做实验。他会同时敲打很多东西,然后用嗓音模仿这些声音。他还经常用声音来娱乐自己,唱歌、敲玩具鼓、吹玩具口琴、听收音机。
  史蒂维很快就不再玩玩具乐器,而转向真正的乐器。他首先学敲鼓,然后又学会了口琴和钢琴。他加入了教堂的少年唱诗班并成为领唱。晚上和周末时,史蒂维就在邻居家门前的走廊上演奏各种乐器并演唱流行歌曲和蓝调。
  史蒂维的一段演唱被罗尼·怀特听到了,他是一个叫做“奇迹”的流行乐队的成员。罗尼马上就注意到史蒂维的才华,并带他到Hitsville USA的总裁倍瑞·格迪那儿去试唱。Hitsville USA那时是一家大型唱片录制公司,现改名为摩顿。史蒂维在1962年12岁时录制了第一首热卖单曲《指尖》,而他剩下的故事已经记载到音乐史中了。

我猜这些文章对您也有帮助
PETS公共英语网络课程
分享到:

PETS公共英语考试导航
用户名:
密 码:
保留登录信息
考试指南
高清教程
相关推荐



山东11选5开奖 668彩票计划群 鸿运彩票计划群 3000万彩票计划群 极速赛车太假 福建11选5官网 大运彩票计划群 云南11选5分布走势图 山东群英会走势图表 699彩票计划群