2020年全国英语等级考试三级模拟试题-公共英语试题阅读B
PETS公共英语
考试时间报名时间报名条件准考证打印成绩查询考试通知
您的位置:学易首页 > PETS公共英语 > 模拟试题 > 2020年全国英语等级考试三级模拟试题-公共英语试题阅读B
快揵导航:报考指南报名入口合格标准证书领取
2020年全国英语等级考试三级模拟试题-公共英语试题阅读B
来源:学易网校 2020/2/6 13:27:00 【字体:放大正常缩小】【打印页面

全国英语等级考试公共英语PETS模拟试题模拟练习题

  公共英语考试-全国英语等级考试由笔试试卷和口试试卷组成。笔试试卷和口试试卷都使用英文指导语。网校为帮助考生顺利通过考试,特别整理了公共英语考试三级模拟试题供考生参考,更多备考资料可关注网校公共英语频道或点击网站右下角在线客服咨询!祝各位考生顺利通过考试!所有备考资料内容均来源于网络,仅供考生参考学习!

  阅读理解:
  The full text tells what elements a good newspaper should have,as well as reading skills.
  A good modern newspaper is an extraordinary piece of reading.It is remarkable first for what it contains:the range of news from local crime to international politics,from sports to business to fashion to science,and the range of comment and special features as well,from editorial page to feature article and interviews to criticism of books,art,theater,and music.A newspaper is even more remarkable for the way one reads it:never completely,never straight through,but always by jumping from here to there,in and out,glancing at one piece,reading another article all the way through,reading just a few paragraphs of the next.A good modern newspaper offers a variety to attract many different readers,but far more than any one reader is interested in.What bring this variety together in one place is its topicality,its immediate relation to what is happening in your world and your locality now.But immediacy and the speed of production that goes with it mean also that much of what appears in a newspaper has no more than transient value.For all these reasons,no two people really read the same paper:what each person does is to put together out of the pages of that day’s paper,his own selection and sequence,his own newspaper.For all these reasons,reading newspapers efficiently,which means getting what you want from them without missing things you need but without wasting time,demands skill and self-awareness as you modify and apply the techniques of reading.
  1、The best title for this passage would be ______.
  A.The Importance of Newspaper Topicality
  B.The Characteristics of a good Newspaper
  C.The Variety of a Good Newspaper
  D.Some Suggestion on How to Read a Newspaper
  参考答案:B
  参考解析:根据文章中心句,即开头第一句A good modern newspaper is an extraordinary piece of reading可得出B是正确答案。
  2、A modern paper is remarkable for all the following expect its ______.
  A.wide coverage
  B.uniform style
  C.speed in reporting news
  D.popularity
  参考答案:B
  参考解析:文中第一段第二句话"It is remarkable first for what it contains:the range of news from local crime to international politics,from sports to business to fashion to science,and the range of comment and special features(特写)as well,from editorial page to feature article and interviews to criticism of books,art,theater,and music.提到的是A项的内容,即wide coverage;第四句话A good modern newspaper offers a variety to attract many different readers…吻合了popularity的特点;第五句...its topicality揭示了其speed in…(C项)的特点,只有B项文中未体现。”
  3、It can be concluded from the passage that newspaper readers ______.
  A.apply reading techniques skillfully
  B.jump from one newspaper to another
  C.appreciate the variety of a newspaper
  D.usually read a newspaper selectively
  参考答案:D
  参考解析:根据文中第三句"never completely,never straight through,but always by jumping from here to there,in and out,glancing at one piece,reading another article all the way through,reading just a few paragraphs of the next",可知读者读报纸时都是很有选择性的。
  4、A good newspaper offers“a variety”to readers because ______.
  A.it tries to serve different readers
  B.it has to cover things that happen in a certain locality
  C.readers are difficult to please
  D.readers like to read different newspapers
  参考答案:A
  参考解析:根据文中"A good modern newspaper offers a variety to attract many different readers,but far more than any one reader is interested in".
  5、According to the passage,the reasons why no two people really read the"same"newspaper is that ______.
  A.people scan for the news they are interested in
  B.different people prefer different newspaper
  C.people are rarely interested in the same thing of news
  D.people have different views about what a good newspaper is
  参考答案:A
  参考解析:根据文中倒数第二句"For all these reasons,no two people really read the same paper"

我猜这些文章对您也有帮助
PETS公共英语网络课程
分享到:

PETS公共英语考试导航
用户名:
密 码:
保留登录信息
考试指南
高清教程
相关推荐



上海11选5 广西快3 山东11选5开奖 极速赛车是正规彩票吗 W彩票计划群 山东11选5走势 百万彩票 万家彩票计划群 冠军彩票计划群 上海11选5计划